Waarom wij een waterontharder adviseren

Over het algemeen hebben we in Nederland goed water. Productie en kwaliteit zijn aan strenge wettelijke eisen gebonden en ons water wordt streng gecontroleerd. Toch adviseren wij aan de meeste huishoudens een waterontharder. Waarom? Het leidingwater mag hier in Nederland dan wel veilig en schoon zijn, wel hebben we veelal te maken met ‘hard water’. Hard water is water dat veel calcium en magnesium bevat. Calcium (kalk) is de boosdoener die ervoor zorgt dat u te maken heeft met kalkaanslag.

kalkaanslag

Wat voor negatief effect heeft kalk?

 1. Verminderd de levensduur van huishoudelijke apparaten / Hogere energiekosten
  Wanneer u hard water in uw leidingen heeft dan wordt de duur van uw huishoudelijke apparaten fors verminderd. Dit komt omdat er kalkaanslag rondom de warmte-elementen van uw huishoudelijke apparaten gaat zitten. Als er bijvoorbeeld hard water door de leidingen van uw wasmachine gaat dan ontstaat er uiteindelijk een dikke laag kalk rondom het warmte-element waardoor de wasmachine veel meer energie nodig heeft om het water te verwarmen. Omdat de wasmachine harder moet werken verslijt deze eerder. Ook betaalt u simpelweg een hogere energierekening omdat er meer energie nodig is om het water te verwarmen. Dit gebeurt ook bij een waterketel, boiler, wasmachine etc. Zo lopen de energiekosten al snel hoog op.
 2. Effect van wasmiddelen wordt minder
  Hard water zorgt er daarnaast ook voor dat u meer zeep en schoonmaakmiddel nodig heeft. De werkende stoffen in deze detergenten reageren namelijk heel goed met calcium. Zepen verliezen daarmee een belangrijk deel van hun werking. Om dan toch een goed reinigend effect te krijgen, is er gewoon meer zeep nodig om het calcium te neutraliseren en om tot een goed reinigend effect te komen.
 3. Huidirritatie
  Hard water kan bij een gevoelige huid voor irritatie zorgen. Mensen die bijvoorbeeld last hebben van acne kunnen last ervaren door calcium in het water. Een waterontharder zorgt ervoor dat calcium/kalk uit het water wordt gefilterd waardoor de huid niet meer geïrriteerd raakt.
 4. Slecht voor het milieu
  Kalk in het water zorgt ervoor dat wasmiddelen minder goed hun werk doen én er meer energie nodig is om warm water te krijgen. Beide gevolgen zijn slecht voor het milieu. Een waterontharder is kostenbesparend maar zorgt er daarnaar dus ook voor dat u bijdraagt aan een beter milieu.

 

Wilt u meer weten over de terugverdientijd van een waterontharder? Bekijk dan deze pagina.

 

Waterontharder aanschaffen

Ben je benieuwd naar de waterontharders in ons assortiment? Bekijk dan nu onze webshop-omgeving. Hier zie je onze waterontharders, gesorteerd op het aantal personen in een huishouden of grootverbruik.

0